Spinach Salad with Ricotta, Apple and Cranberry







 

Sometimes a healthy salad is just the right thing. At least that's what I think! As I just discovered baby spinach the other day, I thought it would be a good idea to show you guys a variation of this smaller, younger spinach. As a salad is the simplest way to ensure that the freshness of spinach doesn't vanish (unlike when cooked or baked), I combined it with ricotta and added some sweetness via cranberries and apple cubes! 
This is definitely something for when you are not in the mood for hours in the kithen, but still are up for something nutritious and fresh! 

Ingredients: (2 portions)
- 1 bundle baby spinach, washed and dried
- 3 tbsp. balsamico vinegar
- 2 tbsp. olive oil
- salt & pepper
- 1 small apple, cubed
- 3 tbsp. ricotta
- 1 handful cranberries

Instructions:
1. Whisk vinegar with salt and pepper and add oil. Mix until homogenous. 
2. In a large bowl, fold dressing into baby spinach.
3. Toss in apple pieces and ricotta and mix thoroughly. Serve onto two plates and sprinkle cranberries on top.
Enjoy!
P.S. Add walnuts for an extra twist in flavour!

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Manchmal ist ein gesunder Salat genau das Richtige! Da ich erst letztens Babyspinat für mich entdeckt habe, musste ich ihn direkt mal in einer neuen Kreation ausprobieren und euch präsentieren. Salat ist ja bekanntlich optimal, um die Frische von grünem Gemüse zu bewahren. Ich habe ihn deshalb für euch mit Ricotta kombiniert und mit Cranberry und Äpfeln etwas Süße verliehen. 
Dieser Salat ist super, wenn man grade etwas faul ist und etwas sucht, das mit wenig Aufwand sehr schnell gezaubert werden kann. Als Bonus ist es auch noch gesund und frisch!

Zutaten: (2 Portionen)
- 1 Bündel Babyspinat, gewaschen und getrocknet
- 3 EL Balsamico Essig
- 2 EL Olivenöl
- Salz & Pfeffer
- 1 kleiner Apfel, gewürfelt
- 3 EL Ricotta
- 1 handvoll Cranberries

Zubereitung:
1. Schlage Essig mit Salz und Pfeffer und füge das Olivenöl hinzu.
2. Mische den Dressing in einer großen Schüssel mit den Babyspinat.
3. Hebe Apfelwürfel und Ricotta unter. Serviere auf zwei Tellern und streue die Cranberries drüber.
Guten Appetit!
P.S. Ein paar Walnüsse verleihen dem Ganzen eine zauberhafte Note!

Comments

  1. Nom nom nom ... :D Had it, was delicious! Didn't realise baby spinach was a thing though.

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